انواع رنگ های اسپری و کاربردهای آن

 

رنگ های اسپری در داخل یک ظرف مهر و موم شده تحت فشار قرار دارند و زمانی که دکمه شیر فشار داده می شود به دلیل فشار موجود در محفظه ذرات ریز جامد همراه با قطرات مایع و گاز با فشار بسیار زیاد از محفظه خارج می شود.

در فرآیند رنگ آمیزی با اسپری های رنگ، رنگ از طریق فشار وارد شده از طریق اهرم تعبیه شده در اسپری تحت فشار هوا به شی داخل اسپری وارد شده و رنگ با جریان هوای فشرده مخلوط می شود و در یک اسپری ریز آزاد می گردد.

رنگ اسپری که به رنگ ائروسل نیز مشهور است در سال 1949 توسط فردی با نام سیمور اختراع شد و حق ثبت اختراع وی نیز در سال 1951 به ثبت رسید.

در داخل محفظه های اکثر رنگ های اسپری یک گلوله فلزی، شیشه‌ ای، پلاستیکی یا مرمری وجود دارد که در هنگام استفاده با تکان دادن محفظه باعث به حرکت درآمدن این گلوله در محفظه می شود و این حرکت باعث ترکیب مواد ته‌نشین شده رنگ اسپری می گردد.

رنگ های اسپری معمولاً برای پوشاندن سطوح با پوشش یکنواخت مایع استفاده می شود. این اسپری ها می توانند به صورت خودکار یا دستی باشند و دارای سرهای قابل تعویض هستند تا الگوهای مختلف اسپری را امکان‌پذیر کند. اسپری های رنگ قابل حمل بوده و به راحتی قابل نگهداری هستند.

 

 

موارد استفاده از رنگ های اسپری

این رنگ ها موارد مصرفی زیادی دارند و اغلب در مصارف تجاری، صنعتی (رنگ صنعتی) و ساختمانی (رنگ ساختمانی)، رنگ آمیزی دکورها، تغییر رنگ سطوح و همچنین در کارهای هنری مورد استفاده قرار می گیرند.

از ویژگی های اسپری های رنگ می توان به سریع خشک شدن و استفاده آسان از این رنگ ها اشاره کرد همچنین از رنگ های اسپری برای پوشش دهی و تغییر رنگ انواع سطوح مانند سطوح چوبی، پلاستیکی، فلزی نیز استفاده می شود.
مزایای استفاده از اسپری رنگ

    رنگ موجود در این اسپری ها بدون سرب است
    میزان مقاومت قابل قبولی در برابر ضربه و خراشیدگی دارد
    می تواند فلزات را در برابر زنگ زدگی محافظت کند
    با توجه به کارکرد آن نیاز به قلمو ندارد.
    رنگ های اسپری را می توان در محیط های مرطوب به کار برد
    پاک کردن سطوحی که با اسپری رنگ ها، رنگ آمیزی شده است بسیار آسان است و برای کثیف نشدن سطوح دیگر کافی است در هنگام رنگ آمیزی از کاغذ و یا روزنامه پهن شده استفاده شود.